Despre noi

Centrul Județean de Resurse și  Asistență Educațională (CJRAE) este o instituție de învățământ special integrat, specializată în oferirea, coordonarea și monitorizarea de servicii educaționale specifice acordate copiilor/ elevilor, cadrelor didactice, părinților și membrilor comunității, pentru a asigura tuturor accesul la o educație de calitate, precum și asistența necesară.

CJRAE este o unitate conexă a Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare, subordonată metodologic Ministerului Educaței Naționale, iar financiar Consiliului Județean Satu Mare.  
CJRAE Satu Mare s-a înființat la data de 19.01.2006, în baza Deciziei ISJ Satu Mare nr. 7/ 2006 și cuprinde în structura lui:

Centrul Județean de Asistență Psihopedagogică (CJAP)  - profesorii consilieri
Centrul Logopedic Interșcolar (CLI) - profesorii logopezi
Comisia de Orientare Școlară și Profesională (COSP)
Serviciul de Evaluare, Orientare Școlară și Profesională (SEOSP)
Mediatorii Școlari (sunt subordonați doar metodologic).

Sediul CJRAE este în incinta Inspectoratului Școlar Județean pe str. 1 Decembrie 1918, nr. 6, Satu Mare,  având 3 spații destinate birourilor și un spațiu utilizat ca sală de ședințe/cursuri. Instituția este dotată cu echipamente electronice, teste psihologice, cărți/ broșuri/ chestionare/ softuri educaționale/ materiale specifice consilierii educaționale și intervenției logopedice.

CONDUCERE:

Sînziana Cristea – director CJRAE Satu Mare
Aurelia Havrincea – coordonator CJAP
Mădălina Moldovan – coordonator CLI